Γλυκά.
Σοκολατενια Sauce Σε Βάζo
ΥΛΙΚΑ.
180γραμ. κουβερτουρα.
6 κουτ, σουπας κρεμα γαλακτος.
2 κουτ. σουπας ζαχαρη.
1/2 φλιτζ. νερο.
1 βανιλια.
2 κουτ. σουπας βουτηρο.
2 κουτ. γλυκου κονιακ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη και το νερο σε κατσαρολακι μεχρι να αρχισει ο βρασμος, ανακατευουμε με ξυλινη...
Σοκολατενιες Τρουφες.
ΥΛΙΚΑ.
20 Κομματια περιπου.
350γραμ. κουβερτουρα μαυρη.
50γραμ. αγελαδινο βουτυρο η μαργαρινη.
2 κροκοι αυγων.
2 κουτ. γλυκ. νες καφε.
λιγο κονιακ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ.
8 κουτ. σουπας κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Βαζετε στη φωτια μια κατσαρολα με νερο , μεσα στην οποια τοποθετειτε μιαμικροτερη με τη...
Τουρτα Φουντουκι.
ΥΛΙΚΑ.
3 φυλλα παντεσπανι (βλεπε βασικες συνταγες).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ.
100γραμ ρουμι μαυρο η λικερ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.
1 κιλο κρεμα γαλακτος.
150γραμ ζαχαρη αχνη.
1 κουτ. σουπας νες καφε.
2 κουτ. σουπας ρουμι μαυρο η λικερ.
1 φλιτζ. τσαγιου φουντουκι ξεφλουδισμενο.
ΓΙΑ ΤΗ...
Τριο Μους Σοκολα.
ΥΛΙΚΑ.
1 φορμα σε σχημα μισου κυλινδρου μηκος 30εκ.
1/2 δοση ζυμη για παντεσπανι σοκολατας ρολο(βλεπε βασικες συνταγες).
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ.
125γραμ. κουβερτουρα μαυρη.
150γραμ. κρεμα γαλακτος.
2 κουτ. γλυκ. λικερ γκραντ μαρνιε.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ...
Τσιζ Κεικ.
ΥΛΙΚΑ.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ.
100γραμ. βουτυρο η μαργαρινη.
1/2 πακετο μπισκοτα τετραγωνα.
50γραμ. αμυγδαλα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
450γραμ. τυρι κρεμα.
400γραμ. κρεμα γαλακτος.
160γραμ. ζαχαρη αχνη.
150γραμ. αμυγδαλα ψιλικομμενα και καρβουδισμενα.
3 κροκοι αυγων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ.
μαρμελαδα η ζελε...
Τσουρεκι Πασχαλιατικο.
ΥΛΙΚΑ.
1200γραμ. αλευρι για τσουρεκι μυλοι κρητης.
50γραμ. φρεσκια μαγια.
6 αυγα.
300 γραμ. φρεσκο βουτυρο γαλακτος.
300γραμ. ζαχαρη.
200γραμ. γαλα.
1 κ.σ. ξυσμα πορτοκαλιου.
1/2 κουτ. γλυκ. αλατι.
1 κ.σ. μαχλεπι.
κοκκινα αυγα.
1 αυγο για την επαλειψη.
αμυγδαλο σε...