ΜΠΑΧΑΡΙ: Ο Κοσμος Των Μπαχαρικων Και Των Γευσεων.

2013-04-21 22:10

                                                                     

 

Στον κόσμο των αισθήσεων εκεί που τα μπαχαρικά ανακατεύονται με τα μυρωδικά και τα βότανα για να προκαλέσουν ξεχασμένες μνήμες, εκεί που το ένστικτο της μυρωδιάς γίνεται ταξίδι σε μαγικούς κόσμους μέσα από την πολυχρωμία της Ανατολής, αποκαλύπτεται η μέθη των αρωμάτων των φυτών καθώς και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες. 

 

Τα μπαχαρικά με τα έντονό χρώμα και άρωμά τους μπορούν να σε μεταφέρουν σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Η μυρωδιά τους είναι έντονη, χαρακτηριστική, μοναδική. Δίνουν άρωμα, χρώμα, γεύση σε φαγητά και ποτά. Ολα κάποια στιγμή μπορεί να τα ξεχάσεις, εκτός από τις μυρωδιές... Ενα άρωμα είναι αρκετό για να ξαναζωντανέψει ως διά μαγείας αναμνήσεις.

Σκοντάφτεις πάνω τους και χωρίς να το θέλεις απασφαλίζεις τον κρίκο τους κι αυτές εκρήγνυνται όλες μαζί. Τα πιο δημοφιλή στον βέρο Ελληνα είναι τα: πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο. Μπαχαρικά που έχουν όχι μία, αλλά πολλές και διαφορετικές χρήσεις στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

 

Ένα κατάστημα μπαχαρικών με διαφορετική φιλοσοφία,που βρίσκεται στην καρδιά του Ρεθυμνου Μοατσου 3. Τηλεφωνω επικοινωνιας: 28310-23888.

Στο μαγαζι μας υπαρχει απεριοριστη γκαμα μπαχαρικων, καφεκοπτειο ξηροι καρποι αλλα και ειδη δωρων σε λογικες τιμες, 

Με Εκτιμησει.

Αντωνακης Βαγγελης.