Γλυκες Συμβουλες.

Για Να Μην Μυριζουν Τα Χερια Σας..??

Οταν καθαριζετε κρεμμυδια ,σκορδα η ψαρια τα χερια σας μυριζουν δυσαρεστα για πολλες ωρες μετα . αν τα τριψετε με μια λεμονοκουπα η ξιδι το προβλημα θα εξαφανιστει.

Φτιαξτε Ρυζι Σπυρωτο..??

Για να γινει το ρυζι σας πιο σπυρωτο το πιλαφι σας βαλτε μια κουταλια λαδι οταν βραζει το ρυζι.

Φτιαξτε Χρωματιστο Ρυζι..??

Με διαφορους τροπους μπορειτε να χρωματισετε το ρυζι και να το κανετε πιο δελεαστικο. Αν προσθεσετε στο νερο ενα φακελακι ζαφορα θα γινει κιτρινο, Ενω με ενα κουταλακι καρυ θα γινει πορτοκαλι. Πρασινο γινεται αν προσθεσετε μερικα φυλλα σπανακι, τα οποια τα εχετε περασει το μπλεντερ.

Ψαρι Στον Ατμο..??

Εαν δεν εχετε ειδικο σκευος για να ψησετε ψαρι η τα λαχανικα σας στον ατμο βαλτε τα σε ενα μεταλλικο στραγγιστηρι που χωραει στην κατσαρολα και σκεπαστε  το με αλουμινοχαρτο.

Αν Δεν Σας Πετυχει Η Ζυμη..??

Αν στην προσπαθεια σας να φτιαξετε μια ζυμη για παστα φλωρα η ζυμη μπριζε. τα κομματια τηε ειναι κολλωδης και δεν ενωνονται, να μην προσπαθησετε να λυσετε το προβλημα προσθετοντας κι αλλο αλευρι. προσθεστε μερικες κουταλιες  παγωμενο νερο η χτυπημενο ασπραδι και ζυμωστε γρηγορα.

Για Να Διωξετε Την Μυρωδια Απο Το Κουνουπιδι..??

Για να διωξετε τη δυσαρεστη μυρωδια απο το κουνουπιδι που βραζει ριξτε ενα  μηλο στο νερο. η τοποθετειστε ενα βαμβακι απο ξιδι στο καπακι της κατσαρολας.

Για Να Διωξετε Την Ασχημη Μυρωδια..??

Για να διωξετε την ασχημη μυρωδια που παιρνει η κουζινα καθε φορα που τηγανιζετε  η ψηνετε ψαρια βαλτε πανω στο ματιτης κουζινας που καιει ενα κομματι αλουμινοχαρτο διπλωμενο στα τεσσερα και απο πανω μια κουταλια ζαχαρη η μυρωδια της καμμενης ζαχαρης θα σκεπασει τη μυρωδια του ψαριου. 

Για Να Μην Κλαιτε Οταν Καθαριζετε Κρεμμυδια..??

Για να μην κλαιτε καθε φορα που καθαριζετε κρεμμυδια υπαρχουν πολλα τεχνασματα. μπορειτε να τα βαλετε για λιγα λεπτα πριν σε ζεστο η αλατισμενο νερο. μπορειτε επισεις να τα καθαρισετε εχοντας ανοιχτη μπροστα την βρυση του κρυου νερου.

Ζαχαρωμενο Μελι..??

Με την παροδο του χρονου το μελι ζαχαρωνει θα ξαναβρει την υγρη υφη του αν το ζεστανετε λιγο σε μπεν-μαρι. η αν βυθισετε τη γυαλα σε καυτο νερο.

Για Να Μην Πινουν Πολυ Λαδι Τα Τηγανιτα Σας..?

Για να μην πινουν πολυ λαδι οι μελιτζανες η τα κολοκυθακια που τηγανιζετε για το μουσακα μπορειτε αφου τα κοψετε να τα αφησετε για λιγο σε ενα μπωλ με νερο κατοπιν τα σκουπιζετε με λιγο απορροφητικο χαρτι και τα τηγανιζετε.
1 | 2 | 3 >>