Το Ρεθυμνο Μας.

2013-02-27 16:56

 

 

Ο νομός Ρεθύμνου είναι η καρδιά της Κρήτης και από τα πιο ωραία μέρη της Ελλάδας.


Το Ρέθυμνο με τον Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα, με ίχνη 4.500 χρόνων πολιτισμού, με πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, με μαγικά βενετσιάνικα μνημεία, με την πιο καλοδιατηρημένη Αναγεννησιακή πόλη στην Ελλάδα, με ατελείωτες παραλίες, σπήλαια, φαράγγια, μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, σας περιμένει.


Το Ρέθυμνο είναι η πατρίδα του Δία, του θεού της φιλοξενίας. Η πληθώρα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, επιβεβαιώνει τα λόγια του ποιητή: «Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις».

Είναι μια περιοχή γεμάτη αντιθέσεις όπου το άγριο ορεινό τοπίο εναλλάσσεται με εύφορες πεδινές εκτάσεις και οι επιβλητικές βραχώδεις ακτές με απέραντες αμμουδερές παραλίες, σε κάθε σημείο αποκαλύπτει ένα τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς. Εκτός από τα φαράγγια και τα σπήλαια που παρουσιάζονται χωριστά, επιλέξαμε και κάποιες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα ήταν παράλειψη για τον επισκέπτη να μην τις απολαύσει.

 

preveliΛίμνη του Πρέβελη:

Στις εκβολές του Μέγα Ποταμού, εκεί που καταλήγει το περίφημο Κουρταλιώτικο φαράγγι σχηματίζεται η περίφημη λίμνη του Πρέβελη ή παραλία του Φοίνικα. Για να φθάσει κανείς εκεί αρκεί να ακολουθήσει το δρόμο προς τη Μονή Πρέβελη και λίγο πριν φθάσει στο μοναστήρι να στρίψει αριστερά σε χωματόδρομο , να τον ακολουθήσει μέχρι το τέρμα και να παρκάρει. Στη συνέχει θα πρέπει να περπατήσει μέχρι την αμμώδη παραλία που πραγματικά τον αποζημιώνει καθώς μοιάζει με τροπικό τοπίο γεμάτο φοίνικες. Ο χείμαρρος που εκβάλει στη θάλασσα και η άγρια βλάστηση αποτελούν ένα θαυμάσιο θέαμα που ο καθένας πρέπει να απολαύσει.

 

 

 

 

nidaΤο Οροπέδιο Νίδα:

Στην περιοχή του Ψηλορείτη, σε απόσταση 79 χιλ. από το Ρέθυμνο βρίσκεται το περίφημο οροπέδιο της Νίδας, όπου και το Ιδαίον Άντρον, το σπήλαιο που φιλοξένησε το νεογέννητο Δία.

 

 

 

 

 

Οπου κι αν βρεθείτε τελικά στην Κρήτη, να θυμάστε ότι ανεξάντλητες είναι οι διαφορετικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα την Κρήτη και κάθε μια από αυτές σας επιφυλάσσει διαφορετικές εκπλήξεις και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς μπρος στα μάτια σας. Απολαύστε βόλτες με το αυτοκίνητο ακολουθώντας τις ακτές της Κρήτης, ή σε στενούς δρόμους στην ενδοχώρα που είναι διάσπαρτη με όμορφα μικρά χωριά. Περπατήστε τα φαράγγια της ή ανεβείτε στις κορυφές των βουνών της. Κολυμπήστε στις παραλίες της, κάντε θαλασσινά σπορ, φορέστε μια μάσκα και ανακαλύψτε τη μαγεία των βυθών της ή απολαύστε τη ζέστη του ήλιου ξαπλωμένοι στην αμμουδιά. Επισκεφτείτε τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, περάστε ένα μορφωτικό κι ευχάριστο πρωινό στον Θαλασσόκοσμο, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, παίξτε γκολφ με την παρέα σας ή ξαναγίνετε παιδιά σε ένα από τα πέντε waterpark στην Κρήτη.

Ότι κι αν επιθυμήσετε η Κρήτη μπορεί να σας το προσφέρει, γιατί η Κρήτη είναι μεγάλη, είναι όμορφη και πάντα φροντίζει τους επισκέπτες της με τον καλύτερο τρόπο.